Frappa Magazin

Frappa Magazin

Irány a Zsuzsi tanya!

Ha egy felejthetetlen tábori élményre vágysz

2018. február 01. - r.solya

Solya

Szerkesztette: Simon Gabriella

A Kecskeméttől alig pár kilométerre található Zsuzsi tanya várja egész évben látogatóit és a lovak szerelmeseit. A festői, költőket megihlető környezetben elterülő lovastanya számos állatnak ad otthont, és tárt karokkal várják a lovaglás iránt érdeklődő gyerekeket, felnőtteket.

Van lehetőségük a teljesen kezdőknek is elsajátítani az alapokat, hogy kellő mennyiségű gyakorlás után tereplovagláson, vagy akár egy túralovagláson is részt vehessenek. Vannak, akik szerint alig van csodásabb dolog a ló hátán ülve együtt mozogni az állattal, és teljes mértékben megbízni benne.

De mi van akkor, ha valaki ennek ellenére mégis fél nyeregbe ülni? Semmi probléma, a vendégeknek lovaskocsik is állnak rendelkezésükre, amivel szintén be lehet járni a környéket. Így mégsem annyira közvetlenül, de a ló mégis ott van velünk, talán még könnyebb is összebarátkozni velük.

IMG_5878

Nemcsak egy-egy délutánt lehet eltölteni itt: szállásfoglalásra is van lehetőség. A tanyától könnyen megközelíthető helyen falusi vendégházakat lehet bérelni, saját tornáccal, hatalmas udvarral. Talán nem is lehet jobb kikapcsolódási lehetőség, mint pár napra szinte teljesen elszigetelődni a külvilágtól. A tanyán kívül a közelben még horgászni, erdei túrázni, strandolni, csónakázni is van lehetőség.

Nem családdal, hanem barátokkal, kollégákkal ruccanna ki az ember? Egy osztálykirándulásnak, nyugdíjas csoportnak, vagy egy csapatépítő kirándulásnak remek célja lehet a tanya, hisz egy, vagy több napra is egész napos programot tudnak nyújtani. Különféle állatokkal és növényekkel lehet megismerkedni, van lehetőség kézműves foglalkozásokra, bográcsozásra, vagy akár kenyeret is lehet sütni kemencében. Határ a csillagos ég! (És persze a tanya korlátai.)

Ha már nyár és gyerekek, akkor táborok!

DSC_0116-e1469606901262-169x300Kicsiknek és nagyoknak is több napos táborozásra van lehetőség, amit heti váltásokkal rendeznek meg a nyár folyamán július elejétől augusztus közepéig. A 7-18 éves gyerekekre minden nap vár valami program: naponta kétszer lovaglás, állatok gondozása, kézműves foglalkozások, kincskeresés, és egyéb szabadidős tevékenységek.

Emellett van lehetőség napközis táborra is, ami reggel 9-től délután fél 5-ig tart, és a nap folyamán szinte ugyan azok a programok várják a gyerekeket, mint a bentlakásos tábor során. Egyetlen hátránya, hogy a lerövidült idő miatt talán nem lesz lehetőség mindenre.

Egy nyaralás során, akár rövid időre is érdemes betérni a tanyára, hisz kicsik és nagyon is egyaránt élvezhetik a táj szépségét, az állatok nyújtotta élményt. Az állatsimogató is remek szórakozás, hisz nem mindenki simogathat naponta tengerimalacot, nyulat, vagy épp kecskét. És persze nem gyakran nyalja képen az embert egy kis boci sem, ami enélkül a látogatás nélkül meg sem történhetett volna.


Elérhetőségek:

Cím: Zsuzsi Tanya 6031 Szentkirály, Olasz dűlő 38.
Telefon: +36 30 768 35 20

Szállásfoglalás: http://zsuzsitanya.hu/kiado-szallas/

Képek forrása: Reiter Orsolya, zsuzsitanya.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://frappamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9113548781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása