Frappa Magazin

Frappa Magazin

8 érv a Nem Adom Fel mellett

2018. február 01. - r.solya

Solya

A közösségi média, ha másért nem, legalább azért jó, hogy az ember olvasson, felfigyeljen érdekes helyekre, programokra. Többször is belebotlottunk egy bizonyos kávézóba a közösségi portálokon, egyre inkább felkeltette az érdeklődésünket, tetszett maga az elképzelés.

Kultúrfaló társammal egy kedd délután fogtuk magunkat és ellátogattunk erre a bizonyos helyre, amit Nem Adom Fel Café & Bar-nak neveznek. Mélyen a nyolcadik kerületben, egy kis utcában eldugva, mégis egy köpésnyire az Óbudai Egyetemtől található a kis kávézó. Lent egy szépen felújított, kidíszített alaksorban olyan emberek kaptak munkalehetőséget, akik talán máshol nem találtak volna, és emellett többek között a világ két legjobb dolgával foglalkozhatnak: kávéval és süteménnyel.

A Nem Adom Fel Café & Bar fogyatékossággal élő embereket foglalkoztat: ők készítik el,  szolgálják fel a rendeléseket, illetve a programok szervezésében és lebonyolításában is közreműködnek. Kedves, és egyben ösztönző kezdeményezés, és mosolyogva figyeltük, ahogy fogyatékosnak titulált embertársaink felszolgálják számunkra a rendelésünket.

Összeszedtünk nyolc okot, amiért mindenképp érdemes betérni hozzájuk:

1. Könnyen megközelíthető
Akár metróval, villamossal, busszal vagy trolival szeret utazni az ember, a kávézó mindenféle tömegközlekedési eszközzel egyszerűen elérhető. De természetesen az autó sem akadály, a közvetlen közelben parkolók is vannak.

2. Remek hangulatú kis hely
A pincehelyiség, a berendezés, a fali díszek, mind csak különlegesebbé varázsolják a helyet ahhoz, hogy az ember ne csak tíz percre üljön be egy gyors beszélgetésre, hanem akár hosszabb ideig is itt ragadjon.

3. Helyben készült italok, ételek
Persze manapság elvárt, hogy egy kávézó saját maga készítse a kapucsínókat és lattékat, de egy házi készítésű limonádé, esetleg répatorta vissza fogja csábítani az embereket.  "A sütijük tényleg finom, engem megnyertek vele!" - Solya

4. A személyzet
Hihetetlen és egyben varázslatos élmény, amikor egy kerekesszékben ülő srác mosolyogva teszi le eléd a rendelésedet, vagy amikor egy enyhén fogyatékos fiatalember egészségesnek titulált társaitól sokkal különb figyelemmel és udvariassággal kérdezi meg, melyik italt melyikőnk elé teheti le.

nem

5. Beszélgetéshez, randihoz, csapatépítőkhöz
Csendes kis utcában, lent a pincében egy tágas helyen több asztal közül is lehet választani. Találhatunk helyet közvetlenül az ablak mellett is, de ha az eldugottabb zugokat keressük, akkor arra is van mód. Többen vagyunk? Az sem baj, egy 10-15 fős asztaltársaság sem akadály számukra.

6. Egészségesek kontra fogyatékkal élők
"Solya volt a második ember, akivel beültem beszélgetni. Az első alkalommal tapasztalt megfogalmazhatatlanul jó érzés most is megvolt. Először kicsit féltem, hogy mennyire fog feszélyezni az itt dolgozók „defektje”, de az ajtón belépve egy pillantás alatt elszállt ez az érzés. Olyan közvetlenség és kedvesség fogadott minket, ami sajnos ritkaságszámba megy manapság." - Kultúrfaló

7. Elfogadásra tanít
Sajnos nem tudjuk, hogy kell kezelni egy fogyatékkal élőt, vagy nem vesszük a fáradságot, vagy nincs aki megtanítsa az "egészségeseknek". Ezért is jó kezdeményezés ez a hely, hiszen közelebb hozza az embereket.

8. Programok színes tárháza
Változatos programokat szerveznek (pl. filmvetítés, felolvasóestek), amelyek segítségével az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a különböző fogyatékkal élők mindennapjaiba, küzdelmeibe. A közösségi oldalon erről több információt is kaphatunk.

Képek forrása: nemadomfelkavezo.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://frappamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6813548785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása